CA

El Girona conquereix San Mamés

Un gol d’Aleix Garcia i dos autogols locals donen els tres punts al conjunt de Míchel

Victòria històrica del Girona a San Mamés gràcies a una fantàstica primera meitat, on Aleix Garcia amb un gol i dues centrades perfectes van servir per col·locar-se amb un 1-3 al marcador. A la segona meitat, l’Athletic va col·locar el 2-3 definitiu, en un final de partit molt patit pel bàndol gironí.

L’inici de primera part del Girona ha estat immillorable. Els de Míchel han posat la directa i en el minut 4, Aleix Garcia, assistit per Tsygankov, ha aprofitat una gran combinació col·lectiva per marcar el primer amb un xut directe a l’escaire. Els blanc-i-vermells, avui vestits amb els colors de la senyera, han seguit buscant la porteria rival, i en un servei de cantonada han trobat premi. Aleix Garcia ha penjat el córner, Taty l’ha rematat i De Marcos s’ha introduït l’esfèrica a la seva pròpia porteria. L’Athletic ha reaccionat, i Yuri ha retallat distàncies amb un xut des de fora ’àrea al minut 35. Tot i això, el Girona no ha deixat de buscar la porteria d’Unai Simón, i en una falta lateral ha fet el tercer. Aleix Garcia ha tornat a col·locar la pilota al cor de l’àrea, on Vesga s’ha introduït un nou autogol.

L’Athletic ha buscat la remuntada al segon acte. Però la primera ocasió clara ha estat per Riquelme en una gran acció combinativa, que ha refusat el porter local. A falta de 10 pel final, Arnau ha estat providencial evitant la rematada de Williams. Al darrer minut de temps reglamentari, Raul Garcia ha aprofitat una errada defensiva del Girona per fer el definitiu 2-3.

Triomf de molt mèrit del Girona a San Mamés davant tot un Athletic Club que permet els de Míchel arribar als 30 punts i deixar, momentàniament, la zona de descens a vuit punts.