No ho oblidarem mai

El Girona goleja al Barça amb una exhibició de Portu i certifica una històrica classificació per a la Champions League (4-2)

Girona 4-2 Barça: Som de Champions!

El Girona ha viscut avui la tarda més màgica dels 93 anys d'història del club, i la Champions League ja és aquí! En un partit que ha estat una muntanya russa d'emocions, els homes de Míchel Sánchez han completat un tram final de bogeria empesos per un estadi de Montilivi vestit de gala, i han aconseguit remuntar davant el Barça amb tres gols gairebé consecutius. Una classificació idíl·lica i que es recordarà per sempre més, acompanyats de l'afició i amb un partidàs com a reflex de la gran temporada de l'equip.

La ràpida reacció de Dovbyk

El partit ha començat de la pitjor forma possible. Només s'havien jugat tres minuts i Christensen ha trobat espai a la frontal per treure un xut fort i creuat que ha deixat gelat Montilivi. La reacció de l'equip ha estat immediata, i en la següent acció Dovbyk ja celebrava l'empat. Iván Martín ha atacat l'interval entre central i lateral, ha retallat dins l'àrea i ha centrat al segon pal perquè el gegant ucraïnès s'elevés i enviés amb el cap la pilota al fons de la xarxa. Empatar tan d'hora ha estat clau i, de fet, Tsygankov s'ha quedat a prop uns minuts després de fer el segon, però ho ha evitat Ter Stegen. El ritme inicial ha estat molt alt, i ambdós conjunts han trobat alternatives.

Les parades de Gazzaniga, vitals

En un partit obert i amb opcions per a tots dos conjunts, Gazzaniga també ha estat fonamental per evitar que el Barça tornés a colpejar. El porter ha tret sobre la línia un cop de cap de Christensen, i també una mà magnífica a un cop de cap de Gündogan a boca de canó. Just abans del descans, però, Lamine Yamal ha provocat un penal que Lewandowski s'ha encarregat de transformar per tornar a posar en avantatge els visitants.

Un final màgic amb Portu com a protagonista

L'inici de la represa ha tingut color blaugrana i els gironins han sabut resistir davant la fase més complicada del matx. Gazzaniga ha tornat a aparèixer, i el compromís defensiu de tot l'equip ha estat fonamental per mantenir les opcions de capgirar el marcador. El Girona ha aguantat i ha estat letal en la primera clara que ha tingut. Dovbyk ha aprofitat una mala passada en ere del Barça i ha assistit a Portu, que ha empatat i ha canviat totalment el guió del partit. Al cap d'un minut, en el següent atac, de nou protagonisme per Portu, que ha assistit a Miguel perquè finalitzés dins l'àrea amb un pèl de fortuna. La bogeria generalitzada s'ha consumat al 74' quan, en nou minuts increïbles, Portu ha engaltat l'esfèrica de cop al bot i ha convertit un golàs que ha fet esclatar del tot l'estadi. El murcià ha capgirat el partit amb la seva entrada al terreny de joc i ha acabat guiant el Girona cap a la Champions League.

"Aquesta victòria ens permet consagrar una lliga meravellosa"

Portu s'ha convertit en l'heroi de la golejada. Ha empatat el partit quan més ho necessitava l'equip, ha assistit pel tercer i ha sentenciat amb un gran gol. Al final del partit ha valorat la bona feina del grup durant tota la temporada per arribar a poder viure aquest moment. "Jo no hauria fet els dos gols si no fóssim una família. Avui s'ha demostrat que ho som i que si es creu, es pot".